Velkommen til bloggen min!

Hvis man skal leve et godt og lykkelig liv, må man trives i hverdagen. Dette er i stor grad en nyte-hverdagen-blogg med litt feriekrydder og annet småsnacks her og der.

Jeg poster innlegg ganske ofte, men tenkte å gi leserne en viss grad av forutsigbarhet. Derfor innfører jeg faste dager som en liten test:

Maritim mandag: Båtliv, sjøen, havet, dykking, i denne kategorien har jeg mye. Her kan jeg holde på en stund.

Tirsdag: Til fri disposisjon. 

Ibbo-onsdag (hund): Ibbo er navnet på hunden min (det er ikke jeg som har gitt ham det navnet) og onsdager blir det innlegg i kategorien hund.

Treningstorsdag: Hver torsdag kommer ett til to innlegg om trening. Det går på det generelle og spesifikke øvelser. Vi har en svært dyktig personlig trener, så øvelsene er ikke noe vi gjetter oss frem til.

Fuglefredag. Hver fredag kommer et innlegg om fôring av småfugl, i hvert fall så lenge jeg har temaer å fylle det med. Det vil nok ta slutt etterhvert, for det er litt begrenset hva jeg klarer å fylle dette med etter en stund med innlegg om fugl hver uke. Men en stund skal jeg klare å holde på.

Helg er helg. Det kan bli stille eller komme innlegg om reisemål og annet småtteri. Serien «enklere hverdag for andre» postes for eksempel heretter i helgen.

Jeg lover ikke innlegg i hver kategori hver eneste dag, men da er temaene låst til sine respektive dager. Får jeg ikke postet noe en uke, må jeg vente til neste uke for innlegg i den kategorien. Dette for å roe ned galskapen litt, for å gi følgere forutsigbarhet og for å unngå og teppebombe folk med innlegg de ikke er interessert i.


Etter min mening bør hverdagen være mest mulig sømløs. En del ting er fullstendig ute av vår kontroll, som for eksempel været. Menneskelige faktorer som humør, helse og dagsform er også vanskelig å bestemme over til en hver tid selv om vi har en viss påvirkningskraft. Men det fysiske, det praktiske, det som kan løses med ting eller kreativ tankegang – det bør man tilstrebe å holde så enkelt som mulig.

img_1927
Noen hverdager er bedre enn andre.

Latskap som motivasjon for løsninger

Jeg er en livsnyter, utstyrsfreak, hundeeier og tvillingmammi som er fan av havet og glad i å mate fugl i hagen. I tillegg kan jeg beskrives som en tidvis lat kruttønne.

Noen som kjenner meg stusser kanskje på at jeg omtaler meg selv som lat (ingen stusser over kruttønne), da jeg driver med en god del forskjellig. Men jeg ønsker å ha ting enklest mulig, lett tilgjengelig og oppnådd med minst mulig innsats. Dette gjelder stort og smått, alt fra hvordan få seg en kaffekopp med kun ett knappetrykk til større prosjekter der man oppnår fremtidig enkelhet ved å legge ned mye arbeid først.

Kanskje jeg kan inspirere noen til å minimere sitt hverdagslie styr, eller i det minste gjøre noen småting litt enklere. 

Videre kan jeg nevne at jeg tar meg selv særdeles lite høytidelig. En god latter forlenger livet og hvis man kan le av seg selv så kommer man langt. Jeg ler veldig gjerne med andre som har det på samme måte, men har aldri funnet glede i å le av noen. 

img_0403
Nytelse i hverdagen.

Jeg tenkte å nevne hvem jeg synes bør gi denne bloggen en sjanse:

 • Du som lurer på hvordan man kan løse små og store materielle og praktiske utfordringer i hverdagen – til og med de utfordringene du kanskje ikke visste at du hadde.
 • Småbarnsforeldre av alle slag; fedre, mødre og alle andre. Jeg regner med at bloggen vil vokse med barna. Hovedfokus blir ikke på barna direkte, men på alt som følger med.
 • Folk som er glad i hund, redd for hund, har hund eller vurderer å skaffe seg hund.
 • De som diskuterer skiløyper i kommentarfelt.
 • De som går på ski eller sykler, med eller uten hund.
 • Du som er glad i eller kan bli glad i hage, fugl og ekorn.
 • Du som liker sjø og båtliv, og du som finner lykken på bunnen.
 • Du som opplever at livet av og til går skikkelig på tverke.
 • Livsnytere.
 • Utradisjonelle.
 • Alle som har flest hverdager i livet sitt.

Så hvis du kjenner deg igjen i ett eller flere av disse punktene, synes jeg rett og slett du skal henge deg på og følge meg en liten stund. Gi gjerne også kommentarer med tilbakemelding, og registrer mailadressen din så får du melding om nye innlegg. Bloggen organiseres med kategorier så det er lett å klikke på de temaene du er interessert i.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s